Päiväohjelma

08.30

           

Aamupäiväryhmä aloittaa. Ulkovaatteiden riisumisessa kannustetaan omatoimisuuteen ja harjoitellaan huolehtimaan omat vaatteet naulakkoon. Käsienpesun jälkeen ohjaaja tervehtii ja kättelee jokaisen lapsen.

Parina päivänä viikossa pidetään alkupiiri, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita, lauletaan ja leikitään, vietetään synttäreitä yms. Piirin jälkeen jokainen lapsi valitsee, mitä lähtee tekemään.

Jos alkupiiriä ei ole, lapset hakeutuvat puuhiin tervehtimisen jälkeen. Joku ehkä maalaa, toinen harjoittelee kirjaimia, kolmas pesee pyykkiä. Jokainen valitsee työnsä oman kiinnostuksensa ja omien taitojensa mukaan. Samalla harjoitellaan sosiaalisia taitoja, toisten huomioonottamista, työrauhan kunnioittamista ja omien jälkien siivoamista.

           

Aikuinen auttaa löytämään mielekästä tekemistä, ja esittelee uusia tehtäviä lapsen taitojen kasvaessa. Aamupäivän aikana muut paitsi esikoululaiset käyvät keittiössä syömässä eväänsä.

10.30

Yksi esikoululaisista toimii vuorollaan ruokajärjestäjänä. Hän kattaa pöydän ja sen jälkeen kutsuu muut esikoululaiset syömään. Ruokailun alussa ruokajärjestäjä kertoo, mitä ruokana on, ja sitten jokainen ottaa itselleen annoksen. Ruokailussa harjoitellaan maistamaan uusiakin ruokia ja noudattamaan  hyviä pöytätapoja.

11.15

Työskentely lopetetaan ja siivotaan tehtävät omille paikoilleen. Tämän jälkeen keräännytään loppupiiriin kuuntelemaan kirjaa. Loppulaulun jälkeen lähdetään pukemaan ulkovaatteet päälle ja mennään ulos. Myös pukemisessa kannustetaan omatoimisuuteen, apua annetaan tarvittaessa.

12.15 - 12.45

Aamupäiväryhmä vaihtuu iltapäiväryhmään. Aamupäiväryhmän lapset haetaan kotiin tai iltapäivähoitoon viimeistään klo 12.45. Iltapäiväryhmän lapset voivat saapua leikkikoulun pihalle leikkimään 12.15 alkaen ja he siirtyvät sisätiloihin klo 12.30.

Iltapäiväryhmän päiväohjelma on muuten sama kuin aamupäiväryhmällä  mutta esikoululaiset ruokailevat heti alkuun. Sen jälkeen keittiössä on tilaa iltapäiväryhmän leikkikoululaisille eväiden syömiseen.

Lisäksi teemme erilaisia retkipäiviä kuten retkiä luontoon, kulttuuritapahtumiin, hiihtämään ja luistelemaan.